
Pagatavošana: 1h 25min
Sastāvdaļas pamatnei:
- 100 g sviesta
- 1 ola
- 220 g miltu
- 50 g cukura
- 1/2 tēj.k. cepamā pulvera
Sastāvdaļas pildījumam:
- 400 g rabarberu
- 2 ēd.k. ūdens
- 80 g cukura
- 1 citrona miziņa
- 150-200 g zemeņu
- 2 olas + 1 olas dzeltenums
- 2 ēd.k. medus
- 250 ml skābā krējuma
- 50 ml piena
Pagatavošana:
- Bļodā sakuļ sviestu, cukuru un olu. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri, tad mīklu samīca un uz 30 minūtēm liek atpūsties vēsā vietā. (Pamatne)
- Rabarberus sagriež nelielos gabaliņos.
- Katlā 2-3 min karsē ūdeni ar cukuru un pusi no citrona miziņas.
- Pievieno gabaliņos sagrieztos rabarberus, noņem no uguns un atdzesē.
- Mīklu izklāj ietaukotajā veidnē, virs tās liek cepamo papīru, piepilda ar zirņiem vai pupām un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes.
- Kad mīkla izcepusies, noņem papīru ar zirņiem vai pupām un mīklu padzesē.
- Olas sakuļ ar medu, iemaisa krējumu un pienu, pierīvē atlikušo citrona miziņu.
- Rabarberu gabaliņus izņem no iepriekš izvārītā sīrupa un klāj pusceptajā mīklā.
- Lielas zemenes sagriež gabaliņos, mazas liek vesalas uz rabarberiem.
- Pāri pārlej olu, krējuma un medus maisījumu.
- Cep 180 grādu temperatūrā 40–45 minūtes, nedaudz pārslaka ar rabarberu sīrupu un vēl brīdi atstāj izslēgtā krāsnī. Tad no krāsns izņem un atdzesē!