Pagatavošana: 1h 30min
Sastāvdaļas:
- 300 g šokolādes cepumi Selga
- 120 g sviests
- 500 g biezpiens
- 300 g saldais krējums
- 80 g pūdercukurs
- 6 olas
- 1 citrons
- Ogas (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Sasmalcini cepumus pūlverī, piejauc mīkstu sviestu un samīci to viendabīgā masā.
- Paņem kūkas formu, izlīdzini cepumu masu tās pamatnē un sānu daļā, veidojot groziņa tipa pamatu.
- Iepriekš sakarsētā 180 grādu krāsnī, cep to aptuveni 10 minūtes, pēc tam atdzesē.
- Bļodā sablendē biezpienu ar saldo krējumu un pūdercukuru, pievieno 1 olu un 5 olu dzeltenumus, iemaisi citrona sulu un miziņu.
- Uzlej masu formā uz ceptās pamatnes.
- Iepriekš uzkarsētā 150 grādu krāsnī cep 35–40 minūtes, pēc tam temperatūru samazini līdz 120 grādiem un cep vēl aptuveni 20–25 minūtes.
- Kad kūka ir gatava ļauj tai atdzist un dekorē to ar ogām pēc paša izvēles!
Lienes Zemītes receptes

One response to “Biezpiena kūka ar šokolādes cepumiem”
Paldies par recepti 🙂