Pagatavošana: 1h 25min


Sastāvdaļas pamatnei:

  • 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 220 g miltu
  • 50 g cukura
  • 1/2 tēj.k. cepamā pulvera

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 400 g rabarberu
  • 2 ēd.k. ūdens
  • 80 g cukura
  • 1 citrona miziņa
  • 150-200 g zemeņu
  • 2 olas + 1 olas dzeltenums
  • 2 ēd.k. medus
  • 250 ml skābā krējuma
  • 50 ml piena

Pagatavošana:

  1. Bļodā sakuļ sviestu, cukuru un olu. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri, tad mīklu samīca un uz 30 minūtēm liek atpūsties vēsā vietā. (Pamatne)
  2. Rabarberus sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Katlā 2-3 min karsē ūdeni ar cukuru un pusi no citrona miziņas.
  4. Pievieno gabaliņos sagrieztos rabarberus, noņem no uguns un atdzesē.
  5. Mīklu izklāj ietaukotajā veidnē, virs tās liek cepamo papīru, piepilda ar zirņiem vai pupām un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes.
  6. Kad mīkla izcepusies, noņem papīru ar zirņiem vai pupām un mīklu padzesē.
  7. Olas sakuļ ar medu, iemaisa krējumu un pienu, pierīvē atlikušo citrona miziņu.
  8. Rabarberu gabaliņus izņem no iepriekš izvārītā sīrupa un klāj pusceptajā mīklā.
  9. Lielas zemenes sagriež gabaliņos, mazas liek vesalas uz rabarberiem.
  10. Pāri pārlej olu, krējuma un medus maisījumu.
  11. Cep 180 grādu temperatūrā 40–45 minūtes, nedaudz pārslaka ar rabarberu sīrupu un vēl brīdi atstāj izslēgtā krāsnī. Tad no krāsns izņem un atdzesē!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meklēt

Par Mums

Izmēģiniet šīs vieglās un garšīgās kūku receptes, kuras mēs esam rūpīgi izvēlējušies tieši priekš Jums!!

Tagi