Pagatavošana: 1h


Sastāvdaļas kūkai:

  • 100 g tumšās šokolādes (vismaz 70% kakao)
  • 160 ml olīveļļas
  • 200 g miltu
  • 60 g kakao pulvera
  • 180 g cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • 170 ml piena
  • 1 ola

Sastāvdaļas zemesriekstu mērcei:

  • 2 ēd.k. zemesriekstu sviesta
  • 1 ēd.k. iebiezinātā piena ar cukuru
  • 100 ml ūdens
  • Vaniļa pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katliņā eļļu karsē apmēram 1 min un tad pievieno šokolādi.
  2. Bļodā sajauc miltus, cukuru, kakao un sāli.
  3. Citā traukā olu sakuļ ar pienu.
  4. Visas sastāvdaļas sajauc kopā viendabīgā masā.
  5. Mīklu lej ietaukotā veidnē.
  6. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190–200 °C temperatūrā apmēram 22–25 minūtes.
  7. Atdzesē un apkaisa ar kakao.
  8. Priekš zemesriekstu mērces visas sastāvdaļas vienkārši saliek katlā.
  9. Uz nelielas uguns maisot savāra līdz viendabīgai konsistencei. (Ja vēlies šķidrāku mērci, pievieno vairāk ūdens.)
  10. Kūku aplej ar mērci un tā jau ir gatava!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meklēt

Par Mums

Izmēģiniet šīs vieglās un garšīgās kūku receptes, kuras mēs esam rūpīgi izvēlējušies tieši priekš Jums!!

Tagi