Pagatavošana: 1h
Sastāvdaļas kūkai:
- 100 g tumšās šokolādes (vismaz 70% kakao)
- 160 ml olīveļļas
- 200 g miltu
- 60 g kakao pulvera
- 180 g cukura
- Šķipsniņa sāls
- 170 ml piena
- 1 ola
Sastāvdaļas zemesriekstu mērcei:
- 2 ēd.k. zemesriekstu sviesta
- 1 ēd.k. iebiezinātā piena ar cukuru
- 100 ml ūdens
- Vaniļa pēc garšas
Pagatavošana:
- Katliņā eļļu karsē apmēram 1 min un tad pievieno šokolādi.
- Bļodā sajauc miltus, cukuru, kakao un sāli.
- Citā traukā olu sakuļ ar pienu.
- Visas sastāvdaļas sajauc kopā viendabīgā masā.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē.
- Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190–200 °C temperatūrā apmēram 22–25 minūtes.
- Atdzesē un apkaisa ar kakao.
- Priekš zemesriekstu mērces visas sastāvdaļas vienkārši saliek katlā.
- Uz nelielas uguns maisot savāra līdz viendabīgai konsistencei. (Ja vēlies šķidrāku mērci, pievieno vairāk ūdens.)
- Kūku aplej ar mērci un tā jau ir gatava!